2013. december 12., csütörtök

Carne con papas (marhahús és krumpliraguleves)


Ez egy, a gulyásleveshez némileg hasonító, laktató, húsos leves, de a gulyástól eltérő, érdekes fűszerezéssel és levesbetétekkel.

Hozzávalók:

  • 1 tk növényi olaj
  • kb 70 dkg marhahús kockákra vágva
  • 2 közepes hagyma apróra vágva
  • 1 zöld kaliforniai paprika apró kockákra vágva
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk frissen őrölt bors
  • 3 gerezd fokhagyma passzírozva
  • 1/2 dl víz
  • 1 tk szárított oregánó
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 késhegynyi őrölt római kömény
  • 1 babérlevél összemorzsolva
  • 4 dl alaplé
  • kb 800g krumpli felkockázva (5-6 db)
  • 3 ek mazsola
  • 3 ek összeaprított paprikával töltött zöld olajbogyó
  • 2 ek kapribogyó
Elkészítés:

1. Egy nagyobb edényben, (az eredeti recept szerint nehéz öntöttvas edényben) melegítsük fel az olajat, tegyük rá a húskockákat és magas hőfokon pirítsuk kb 2 percig, míg a hús kifehéredik.
2. Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, a sót, borsot, keverjük jól át, és pároljuk további 3 percig.
3.  Öntsük rá a fél deci vizet, majd tegyük az edénybe a következő 5 hozzávalót. Fedjük le és kis lángon pároljuk 30 percig.
4. Tegyük bele a krumplit és a többi három hozzávalót (mazsola,olajbogyó, kapribogyó), majd főzzük további 20 percig lefedve, időnként átkeverve. Mikor a krumpli puha, a leves készen van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin