Hozzávalók:
- 1 liter csirke alaplé
- 5-6 kicsi barna csiperke gomba felszeletelve
- 1 ek szójaszósz
- 1 üveg vagy konzerv szeletelt bambuszrügy
- 2,5 ek citromlé (vagy ízlés szerint több)
- 1 tk őrölt fehérbors
- 500 g közepes méretű tisztított nyers garnélarák
- 20 dkg kemény tofu kockákra vágva
- 1 ek kukoricakeményítő
- 2 ek víz
- 1 nagyobb tojásfehérje felverve
- 1/4 tk chiliolaj
- snidling vagy újhagyma
Elkészítés:
1. Az első négy alapanyagot keverjük össze egy főzőedényben, forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük 5 percig kis lángon.
2. Adjuk hozzá a citromlevet, a borsot, a garnélákat és a tofut. Forraljuk újra fel és főzzük 2 percig, míg a rákok majdnem megfőnek.
3. Egy tálkában keverjük simára a keményítőt és a vizet. Adjuk hozzá a leveshez, főzzük 1 percig kevergetve.
4. Egy tálkából lassan csorgassuk a tojásfehérjét a gyöngyözően forró levesbe folytonos keverés közben.
Vegyük le a lángról, keverjük hozzá a chiliolajat és a zöldhagymát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése