2013. december 8., vasárnap

Csípős-savanyú leves garnélarákkal


Hozzávalók:

  • 1 liter csirke alaplé
  • 5-6 kicsi barna csiperke gomba felszeletelve
  • 1 ek szójaszósz
  • 1 üveg vagy konzerv szeletelt bambuszrügy
  • 2,5 ek citromlé (vagy ízlés szerint több)
  • 1 tk őrölt fehérbors
  • 500 g közepes méretű tisztított nyers garnélarák 
  • 20 dkg kemény tofu kockákra vágva
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 2 ek víz
  • 1 nagyobb tojásfehérje felverve
  • 1/4 tk chiliolaj
  • snidling vagy újhagyma
Elkészítés:

1. Az első négy alapanyagot keverjük össze egy főzőedényben, forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük 5 percig kis lángon.
2. Adjuk hozzá a citromlevet, a borsot, a garnélákat és a tofut. Forraljuk újra fel és főzzük 2 percig, míg a rákok majdnem megfőnek. 
3. Egy tálkában keverjük simára a keményítőt és a vizet. Adjuk hozzá a leveshez, főzzük 1 percig kevergetve.
4.  Egy tálkából lassan csorgassuk a tojásfehérjét a gyöngyözően forró levesbe folytonos keverés közben.
 Vegyük le a lángról, keverjük hozzá a chiliolajat és a zöldhagymát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin