2016. február 25., csütörtök

Gyors bableves póréhagymával és spenótból



Hozzávalók:

  • 1 ek olívaolaj
  • 4 póréhagyma, csak a fehér rész, apróra vágva 
  • 2 gerezd fokhagyma, felaprítva 
  • 1 liter alaplé (kockából)
  • 2 doboz cannellini bab, lecsepegtetvet 
  • 2 babérlevél, 
  • 2 teáskanál őrölt kömény 
  • 1/2 csésze teljes kiőrlésű kuszkusz 
  • 2 csészényi friss spenót
  • só és bors ízlés szerint
Elkészítés:

1. Egy lábasban az olívaolajon kezdjük megpirítani a póréhagymát. Mikor majdnem puha tegyük rá a fokhagymát is. (kb.5 perc)
2. Öntsük fel a lével, adjuk hozzá a babérlevelet, köményt; sózzuk, borsozzuk, és forraljuk fel.
3. Mikor forr adjuk hozzá a babot és a kuszkuszt. Főzzük kis lángon kb 5 percig.
4. Tegyük a levesbe a spenótot is, és már tálalhatjuk is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin