2016. március 9., szerda

Borscs leves - Húsos céklaleves



Ez egy csirkemellel készült változat, de készíthető sertés és marhahússal is.

Hozzávalók:

  • 30 dkg csirkemell felkockázva
  • 1 krumpli felkockázva
  • 2 nagyobb sárgarépa felkockázva
  • 1 petrezselyemgyökér felkockázva
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 1 tk paprikakrém, 1 tk pirospaprika (ezek elhagyhatók)
  • 1 cékla nagylyukú reszelőn lereszelve
  • 10 dkg savanyú káposzta, + a leve (1 dl kb)
  • 2 ek zsír
  • só, bors, 2 babérlevél, 1/2 tk szárított vagy friss kaporlevél
Elkészítés:

1. Egy fazékban a felolvasztott zsíron megpároljuka hagymát fedő alatt.
2. Félrehúzzuk a lángról az edényt, belekeverjük a pirospaprikát.
3. Beletesszük az edénybe a húst, majd visszatesszük a tűzhelyre és nagy lángon elkezdjük pirítani, közben kevergetjük.
4. Mikor a hús kifehéredett beletesszük a fazékba a felaprított sárgarépát, petrezselyemgyökeret és krumplit, majd felöntjük kevés vízzel. Így pároljuk kb 10 percig.
5. Beletesszük az edénybe a céklát és a savanyú káposztát, majd a fűszereket, és a sót.
6. Felöntjük annyi vízzel, hogy még mindig jó sűrű legyen, majd főzzük addig, míg minden jól megpuhul, kb 25 percig. Levesbetétként tehetünk bele 1 marék hajdinát, amit kb 20 percig kell főzni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin