Hozzávalók:
- 400g darált marhahús
- 1 hagyma, felaprítva
- 1,5 liter húsleves alaplé (akár kockából: 1,5 l víz+ 3 leveskocka)
- 2 400g-os konzerv paradicsom
- 500g fagyasztott mexikói zöldségkeverék (sárgarépa, borsó, kukorica)
- 1 zellerszár
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
- 1 teáskanál fokhagyma granulátum
- 1/2 tk szárított bazsalikom
- só
- 3 ek ketchup
- 1 bögrényi rövid makaróni tészta/csőtészta
Elkészítés:
1. Egy serpenyőben kezdjük el barnára pirítani a húst és a hagymát. Mikor barnára sült, öntsük le róla a kiolvadó zsírt.
2. Egy leveses fazékban vegyítsük össze az összes hozzávalót, kivéve a tésztát.
3. Forraljuk fel, majd kis lángon főzzük 1 órán át.
4. Mikor a leves már majdnem kész, egy másik edényben főzzük meg a makarónikat a csomagoláson írt elkészítési idő alatt, szűrjük le.
5. Keverjük a tésztát a levesbe és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése