2016. február 18., csütörtök

Hamburger leves



Hozzávalók:
  • 400g darált marhahús
  • 1 hagyma, felaprítva
  • 1,5 liter húsleves alaplé (akár kockából: 1,5 l víz+ 3 leveskocka)
  • 2  400g-os konzerv paradicsom
  • 500g fagyasztott mexikói zöldségkeverék (sárgarépa, borsó, kukorica)
  • 1 zellerszár
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 1/2 tk szárított bazsalikom
  • 3 ek ketchup
  • 1 bögrényi rövid makaróni tészta/csőtészta
Elkészítés:

1. Egy serpenyőben kezdjük el barnára pirítani a húst és a hagymát. Mikor barnára sült, öntsük le róla a kiolvadó zsírt.
2. Egy leveses fazékban vegyítsük össze az összes hozzávalót, kivéve a tésztát. 
3. Forraljuk fel, majd kis lángon főzzük 1 órán át.
4. Mikor a leves már majdnem kész, egy másik edényben főzzük meg a makarónikat a csomagoláson írt elkészítési idő alatt, szűrjük le.
5. Keverjük a tésztát a levesbe és tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin