Hozzávalók:
- 3 savanykás alma
- 1 rúd fahéj
- 4 szem szegfűszeg
- 5 ek cukor
- 1 citrom héja
- 0,5 citrom leve
- kevés só
- 2 dl habtejszín
- 2 ek étkezési keményítő
- 1 kk vanília aroma
- 1 mk őrölt fahéj
Elkészítés:
1. Egy liter vízben feltesszük főni a hámozott, szeletekre vágott almát.
2. Beletesszük a fűszereket, a cukrot, és picit megsózzuk. A citrom héját csak addig hagyjuk benne, amíg el nem készül a leves.
3. Ha már kissé puhára főtt az alma, akkor a keményítőt tejszínnel kikeverjük, és besűrítjük vele a levest.
A vanília aromát ezután tegyük bele, és az őrölt fahéjjal szórjuk meg.
4. 1-2 percig hagyjuk még forrni, majd vegyük le a tűzhelyről.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése