2016. február 16., kedd

Almaleves (habart)


Hozzávalók:


  • 3 savanykás alma
  • 1 rúd fahéj
  • 4 szem szegfűszeg
  • 5 ek cukor
  • 1 citrom héja
  • 0,5 citrom leve
  • kevés só
  • 2 dl habtejszín
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 1 kk vanília aroma
  • 1 mk őrölt fahéj
Elkészítés:


1. Egy liter vízben feltesszük főni a hámozott, szeletekre vágott almát.
2. Beletesszük a fűszereket, a cukrot, és picit megsózzuk. A citrom héját csak addig hagyjuk benne, amíg el nem készül a leves.
3. Ha már kissé puhára főtt az alma, akkor a keményítőt tejszínnel kikeverjük, és besűrítjük vele a levest.
A vanília aromát ezután tegyük bele, és az őrölt fahéjjal szórjuk meg.
4. 1-2 percig hagyjuk még forrni, majd vegyük le a tűzhelyről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin