2016. február 16., kedd

Egyszerű csirkés tésztaleves


Hozzávalók:


  • 1 evőkanál vaj
  • 1/2 csésze apróra vágott hagyma
  • 1/2 csésze felszeletelt zellerszár
  • 2 liter tyúkhúsleves alaplé (kockából is lehet)
  • 1/2  főtt/sült csirkemell (például maradék sült) vékonyra szeletelve
  • 1 1/2 csésze tojásos tészta
  • 1 csésze felkarikázott sárgarépa
  • 2 ek szárított zöldség 
  • 1/2 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1/2 teáskanál szárított oregánó
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy közepes fazékban közepes lángon olvasszuk fel a vajat. 
2. Kezdjük el megpirítani a hagymát és a zellert vajban, amíg megpuhulnak, körülbelül 5 perc. 
3. Öntsük a fazékba az alaplevet, keverjük bele a csirkehúst, tésztát, sárgarépa, szárított zöldséget, bazsalikomot, oregánót. Sózzuk, borsozzuk. 
4. Forraljuk fel, majd főzzük 20 percig.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin