Hozzávalók:
- 1 evőkanál vaj
- 1/2 csésze apróra vágott hagyma
- 1/2 csésze felszeletelt zellerszár
- 2 liter tyúkhúsleves alaplé (kockából is lehet)
- 1/2 főtt/sült csirkemell (például maradék sült) vékonyra szeletelve
- 1 1/2 csésze tojásos tészta
- 1 csésze felkarikázott sárgarépa
- 2 ek szárított zöldség
- 1/2 teáskanál szárított bazsalikom
- 1/2 teáskanál szárított oregánó
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
1. Egy közepes fazékban közepes lángon olvasszuk fel a vajat.
2. Kezdjük el megpirítani a hagymát és a zellert vajban, amíg megpuhulnak, körülbelül 5 perc.
3. Öntsük a fazékba az alaplevet, keverjük bele a csirkehúst, tésztát, sárgarépa, szárított zöldséget, bazsalikomot, oregánót. Sózzuk, borsozzuk.
4. Forraljuk fel, majd főzzük 20 percig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése