2014. január 26., vasárnap

Pandúrgulyás velővel Gyurcsány Ferenc receptje alapján


A recept Gyurcsány Ferenc nemrég megjelent szakácskönyve alapján került leírásra. Nem szó szerint visszaadva, emlékezetből.

Hozzávalók:


  • 80dkg apró borjúhús
  • 10 dkg zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • pirospaprika
  • 50 dkg sertésvelő
  • 15 dkg gomba
  • 20 dkg borsó
  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg petrezselyemgyökér
  • 15 dkg karalábé
  • 10 dkg zeller
  • 1-3 babérlevél
  • 1 citrom héj nélkül
  • tárkony, kapor, petrezselyemzöld
  • só, bors
  • tárkonyecet, mustár
  • fokhagyma
  • erőspaprika
  • tejszín, tejföl


Elkészítés:

1. A zsíron dinszteljük meg az egyik apróra vágott hagymát. Mikor a hagyma már puha, tegyük hozzá az apró kockákra vágott paprikát és paradicsomot.
2. Adjuk hozzá a húst is, majd sózzuk meg. Fedő alatt pároljuk.
3. Közben készítsük el a velőt: a másik hagymát is kockázzuk apróra és zsíron pároljuk puhára. Ezután tegyük hozzá a velőt, sózzuk, borsozzuk és süssük készre.
4. Mikor félig megpuhult a borjúhús, adjuk hozzá a julienne-re vágott zöldségeket, a gombát, a borsót, az összetört fokhagymát, a felkarikázott citromot, babérleveleket, tárkonyt, kaprot, petrezselyemzöldet, erőspaprikát, tárkonyecetet és kevés mustárt. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, adjunk hozzá szükség és igény szerinti vizet is, majd forraljuk össze. Főzzük puhára a húst.  Dúsítsuk kevés tejszínnel.
5.  Tálaláskor a velőt tesszük a tányér aljára és arra merjük a gulyást.

1 megjegyzés:

  1. Ma ettem pandur gulyást egy étteremben. Nagyon finom volt, de nem volt ennyire gazdag.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin