Egyszerűen és hamar elkészül és sokféle zöldség bevitelét megoldhatjuk vele.
Hozzávalók:
- 1 szál füstölt kolbász karikákra vágva
- 2 fej vöröshagyma negyedelve és majd felszeletelve
- 2 kisebb krumpli kis kockákra vágva
- 2 nagyobb sárgarépa kisebb hasábokra vágva, vagy karikázva
- zeller, fehérrépa, karalábé kis kockákra vágva (az arány és a mennyiség ízléstől függ, nem nagy mennyiség)
- kb. 1.5 l víz vagy alaplé (kockából), de ha több sok lével szeretjük a leveseket, akkor akár több
- 3 maréknyi sárga zöldbab és 3 maréknyi zöld ceruzabab
- 2 maréknyi zöldborsó
- 1 darabolt paradicsom konzerv (400g-os)
- só, bors, kakukkfű, pirospaprika, szárított petrezselyemzöld, 3 gerezd fokhagyma összenyomva
- tészta és sajt levesbetétként
Elkészítés:
1. A kolbászt kezdjük el pirítani egy nagyobb edényben.
2. Mikor már kiengedte a zsírját tegyük rá a hagymát, majd 1-2 perc után a krumplit, répát és az összes leveszöldséget. Pirítsuk tovább kevergetve néhány percig.
3. Öntsük fel a vízzel/alaplével és forraljuk fel.
4. Főzzük kb 5-6 percig, sózzuk, borsozzuk és ízesítsük kakukkfűvel, petrezselyemzölddel és a fokhagymával.
5. Ezután tegyük a levesbe a zöldbabokat,a borsót és a paradicsomkonzervet, majd főzzük további 15-20 percig fedő alatt, míg minden teljesen megpuhul.
6. Főzzünk hozzá külön tésztát, de bele is főzhetjük a levesbe.
Tálaljuk sajttal megszórva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése