2014. január 9., csütörtök

Minestra leves kétféle zöldbabbal és kolbásszal


Egyszerűen és hamar elkészül és sokféle zöldség bevitelét megoldhatjuk vele.

Hozzávalók:

  • 1 szál füstölt kolbász karikákra vágva
  • 2 fej vöröshagyma negyedelve és majd felszeletelve
  • 2 kisebb krumpli kis kockákra vágva
  • 2 nagyobb sárgarépa kisebb hasábokra vágva, vagy karikázva
  • zeller, fehérrépa, karalábé kis kockákra vágva (az arány és a mennyiség ízléstől függ, nem nagy mennyiség)
  • kb. 1.5 l víz vagy alaplé (kockából), de ha több sok lével szeretjük a leveseket, akkor akár több
  • 3 maréknyi sárga zöldbab és 3 maréknyi zöld ceruzabab
  • 2 maréknyi zöldborsó
  • 1 darabolt paradicsom konzerv (400g-os)
  • só, bors, kakukkfű, pirospaprika, szárított petrezselyemzöld, 3 gerezd fokhagyma összenyomva
  • tészta és sajt levesbetétként
Elkészítés:

1. A kolbászt kezdjük el pirítani egy nagyobb edényben.
2. Mikor már kiengedte a zsírját tegyük rá a hagymát, majd 1-2 perc után a krumplit, répát és az összes leveszöldséget. Pirítsuk tovább kevergetve néhány percig.
3. Öntsük fel a vízzel/alaplével és forraljuk fel.
4. Főzzük kb 5-6 percig, sózzuk, borsozzuk és ízesítsük kakukkfűvel, petrezselyemzölddel és a fokhagymával.
5. Ezután tegyük a levesbe a zöldbabokat,a borsót és a paradicsomkonzervet, majd főzzük további 15-20 percig fedő alatt, míg minden teljesen megpuhul.
6. Főzzünk hozzá külön tésztát, de bele is főzhetjük a levesbe.
Tálaljuk sajttal megszórva.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin