Hozzávalók:
- 2/3 bögre pirított földimogyoró
- 2 ek növényi olaj
- 3 nagyobb hagyma felkockázva
- 1 kg nagyobb kockákra vágott édesburgonya
- 1 tk őrölt római kömény
- 1/2 tk fekete bors
- 1/4 tk só
- 2 konzerv csicseriborsó (400g-os)
- 1 liter zöldség alaplé
- 2 darabolt paradicsom konzerv (400g-os)
- friss petrezselyemlevél
Elkészítés:
1. A földimogyorót daráljuk le egy aprítógépben, míg pépes nem lesz.
2. Egy fazékban az olajon kezdjük pirítsuk a hagymát kb 7 percig, míg enyhén megbarnul.
3. Adjuk a hagymához a mogyorópépet, az édesburgonyát és a többi hozzávalót. majd forraljuk fel.
4. Főzzük 30 percig, vagy míg az édesburgonya megpuhul. Friss petrezselyemlevéllel díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése