2014. január 7., kedd

Különleges és egyszerű Nyugat-Afrikai édesburgonyaleves


Hozzávalók:

  • 2/3 bögre pirított földimogyoró
  • 2 ek növényi olaj
  • 3 nagyobb hagyma felkockázva
  • 1 kg nagyobb kockákra vágott édesburgonya
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1/2 tk fekete bors
  • 1/4 tk só
  • 2 konzerv csicseriborsó (400g-os)
  • 1 liter zöldség alaplé
  • 2 darabolt paradicsom konzerv (400g-os)
  • friss petrezselyemlevél
Elkészítés:

1. A földimogyorót daráljuk le egy aprítógépben, míg pépes nem lesz.
2. Egy fazékban az olajon kezdjük pirítsuk a hagymát kb 7 percig, míg enyhén megbarnul.
3. Adjuk a hagymához a mogyorópépet, az édesburgonyát és a többi hozzávalót. majd forraljuk fel.
4. Főzzük 30 percig, vagy míg az édesburgonya megpuhul. Friss petrezselyemlevéllel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin