Hozzávalók:
- 1 ek olívaolaj
- 2 nagy fej hagyma apróra vágva
- 1 tk kurkuma
- 1 tk őrölt rómaikömény
- 1 tk chilipor
- 1 tk őrölt piros bors
- 1/4 tk só
- 2 gerezd fokhagyma összetörve
- kb 1.3 dl víz (+ leveskocka/ételízesítő) vagy alaplé
- 2 1/3 bögrényi száraz lencse
- 1 csokornyi friss korianderlevél felaprítva
- 1 konzerv aprított paradicsom
- friss paradicsom felkockázva (opcionális)
Elkészítés:
1. Egy nagyobb lábasban kezdjük el pirítani a hagymát az olajon, míg át nem puhul.
2. Ezután adjuk a hagymához a fűszereket és a sót (kurkumától-fokhagymáig). Pirítsuk további 4 percig közepes lángon.
3. Ezután öntsük az edénybe a folyadékot, lencsét, paradicsomot és az aprított korianderlevelet. Forraljuk fel és fedő alatt főzzük kis lángon 1 óráig.
4. Mikor puhára főtt a lencse, vegyünk ki belőle 2 bögrényit és tegyük félre. A többit egy botmixerrel turmixoljuk simára. Ezután tegyük vissza az egészben maradt lencsét.
5. Tálaljuk friss paradicsommal és friss korianderlevéllel megszórva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése