2014. január 1., szerda

Ízletes lencseleves paradicsommal


Hozzávalók:

  • 1 ek olívaolaj
  • 2 nagy fej hagyma apróra vágva
  • 1 tk kurkuma
  • 1 tk őrölt rómaikömény
  • 1 tk chilipor
  • 1 tk őrölt piros bors
  • 1/4 tk só
  • 2 gerezd fokhagyma összetörve
  • kb 1.3 dl víz (+ leveskocka/ételízesítő) vagy alaplé
  • 2 1/3 bögrényi száraz lencse
  • 1 csokornyi friss korianderlevél felaprítva
  • 1 konzerv aprított paradicsom
  • friss paradicsom felkockázva (opcionális)
Elkészítés:

1. Egy nagyobb lábasban kezdjük el pirítani a hagymát az olajon, míg át nem puhul. 
2. Ezután adjuk a hagymához a fűszereket és a sót (kurkumától-fokhagymáig). Pirítsuk további 4 percig közepes lángon. 
3. Ezután öntsük az edénybe a folyadékot, lencsét, paradicsomot és az aprított korianderlevelet. Forraljuk fel és fedő alatt főzzük kis lángon 1 óráig.
4. Mikor puhára főtt a lencse, vegyünk ki belőle 2 bögrényit és tegyük félre. A többit egy botmixerrel turmixoljuk simára. Ezután tegyük vissza az egészben maradt lencsét.
5. Tálaljuk friss paradicsommal és friss korianderlevéllel megszórva.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin