2012. január 22., vasárnap

Gyors hamis babgulyás


Azért hamis, mert konzervbabból készült.

Hozzávalók:

30 dkg sertéshús kockákra vágva
3 sárgarépa vastagabb karikákra vágva
1 fehérrépa karikára vágva
(1 szárzeller vagy 1 darab zellergumó)
2 400g-os konzerv bab
1 hagyma felkockázva
1 paradicsom, (1 zöldpaprika)
1 gerezd fokhagyma
leveskocka
bors
2 ek olaj


Csipetkéhez:
1 tojás, liszt, só

Elkészítés:

1. Pörkölt alapot készítünk: a hagymát 2 ek olajon megpirítjuk és puhára pároljuk. Beletesszük a húst és fehéredésig pirítjuk.
2. Beletesszük a meghámozott és kockára vágott paradicsomot és nagyobb darabra vágott paprikát. Sózzuk, borsozzuk. Beletörjük a fokhagymát. Így kezdjük párolni fedő alatt. Ha elfő a lé alóla pótoljuk vízzel. Kb. 15-20 percig pároljuk.
3. Mikor már majdnem tökéletesen puha, feleresztjük vízzel, sózzuk, ízesítjük, beletesszük a répát, fehérrépát, zellert. Felforraljuk és kis lángon főzzük, míg minden teljesen puha lesz. (max 10 perc)
4. Közben elkészítjük a csipetkét. Egy kis tálba tesszük a tojást, megsózzuk és annyi lisztet adunk hozzá, hogy keményebb tésztát kapjunk, ami nem ragad már. Kézzel apró golyócskákat formálunk belőle.
5. A főzés utolsó 10 percében beletesszük a levesbe a tésztát, majd 5 perc múlva a konzerv babot, aminek leöntöttük a levét. Már csak pár percig főzzük tovább, ne főljön szét a bab.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin