2012. január 8., vasárnap

Paradicsomleves 3.


Hozzávalók:

1 papirdobozos paradicsompüré
1 aprított konzervparadicsom (vagy nyers)
1 sárgarépa kockákra vágva
1 szár zeller felszeletelve
1 hagyma felkockázva
tészta
1 ek liszt
2 ek olaj

Elkészítés:

1. Világos rántást készítünk.
2. Feleresztjük hideg 6dl vízzel és beleöntjük a paradicsompürét és darabokat.
3. Felforraljuk, ízesítjük leveskockával, sóval, fokhagymával, kevés borssal.
4. Az aprított zöldségeket egy mikrózható levesestányérba tesszük, megsózzuk, annyi vizet eresztünk rá, hogy majdnem ellepje, folpack-kal lefedjük, majd a mikróba tesszük és lenagyobb fokozaton kb 6 percig főzzük.
5. Mikor kész a zöldség, beletesszük a levesbe lével együtt, 1-2 percig együtt forraljuk, majd botmixerrel simára turmixoljuk.
6. Ha kell teszünk bele még sót, kevés cukorral korrigáljuk az ízt, ha a paradicsom nagyon savanyú.
7. Közben betűtésztát főzünk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin