2012. január 3., kedd

Borsóleves vajasgaluskával és mindenfélével


Hozzávalók:

2 sárgarépa
1 doboz konzerv borsó vagy 1 csészényi fagyasztott
volt még itthon: pár szem kelbimbó, 1 darabka füstölt főzőkolbász, zellerszár, petrezselyemzöld
galuskához:
1 tojás
1 ek vaj (margarin volt)
liszt
ételízesítő,
bors,
fokhagyma-granulátum,
pirospaprika

Elkészítés:

1. 1 ek liszttel és kevés olajal rántást készítünk.
2. Mikor már habos, levesszük a tűzről és belekeverünk 1 csapott tk pirospaprikát.
3. Felöntjük hideg vízzel, beletesszük a karikára vágott sárgarépát, szeletelt zellerszárat, egyéb zöldséget és felforraljuk. Ha fagyasztott borsót használunk, akkor azt kicsit később tegyük bele.
4. Ízesítjük ételízesítővel, borssal, fokhagyma-granulátummal.
5. Közben összekeverjük a lisztet, tojást és vajat, csipet sóval. Ne legyen kemény, maradjon kicsit folyós a tészta.
6. Mikor már puha a répa, kiskanállal beleszaggatjuk a galuskát a vízbe.
7. 1-2 perc után beleöntjük a borsó konzervet, ha azt használunk.
8. Megszórjuk aprított petrezselyemzölddel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin