2012. január 7., szombat

Frankfurti leves


Hozzávalók:

fél fej kelkáposzta vékony csíkokra szeletelve
3 kumpli kisebb kockákra vágva
1 hagyma felaprítva
1 sárgarépa felkarikázva
5 virsli felkarikázva
só, örölt kömény, bors, leveskocka
liszt, olaj

Elkészítés:

1. A káposztát feltesszük főni annyi sós/leveskockás vízben, amennyi levest tervezünk.
2. Mikor felforrt, hozzátesszük a répát, a krumplit és a hagymát. Fűszerezzük (kömény, bors). Főzzük 20-30 percig, míg minden megpuhul.
3. Mikor már majdnem megpuhult minden, rántást készítünk 2 ek zsiradékkal és 1 ek liszttel. Csak addig tartjuk a lángon, míg habzani kezd és már nem nyers illatú. Ekkor félrehúzzuk és belekeverjük az 1/2 tk pirospaprikát, öntünk rá hideg vizet (kb.1-1,5dl), és simára keverjük.
4. Mikor a répa, a krumpli, meg a káposzta puha, beletesszük a virslit.
5. Végül belecsorgatjuk a rántást is, elkeverjük, majd felforraljuk és főzzük még pár percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin