2012. január 11., szerda

Csirkegombóc leves


Hozzávalók:

1 csirkemell ledarálva, vagy 25 dkg darált csirkehús
1 zsömle beztatva, majd jól kinyomkodva
1 tojás
zsemlemorzsa
petrezselyemzöld felaprítva

2 nagy sárgarépa felkarikázva
1 karalábé kisebb darabokra vágva
1 darabka zeller kis kockákra vágva vagy 1 szárzeller felszeletelve
opcionális egyéb zöldség, ami otthon van - én ceruzababot használtam
fél paradicsom egyben
1 darab zöldpaprika
1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma
só, bors, leveskocka

levestészta

Elkészítés:

1. A darált húst jól összedolgozzuk a zsömlével, tojással. Sózzuk, kevés borssal, petrezselyemzölddel ízesítjük. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy elég kemény legyen az állaga ahhoz, hogy golyókat lehessen formázni belőle.

2. Egy közepes fazék vízben feltesszük főni a zöldségeket, teszünk bele leveskockát, sót, borsot, fokhagymát, a hagymát egészben. Felforraljuk.

3. Mikor már elkezdtek puhulni a zödségek, beletsszük a húsgolyókat és együtt főzük tovább, minimum 5 percig.

4. Levestésztát főzünk külön edényben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin