2012. január 2., hétfő

Paradicsomleves tésztával és húsgombóccal


Hozzávalók:

500g-os doboz paradicsompüré
1 hagyma felaprítva
2 gerezd fokhagyma felaprítva
1 sárgarépa felkarikázva
1 szár zeller felszeletelve
fél zöldpaprika vagy egy darabnyi kaliforniai paprika felkockázva
kb negyed cukkini apróra kockázva
1 csészényi száraztészta (pl orsótészta, de lehet penne is vagy akármi más)
húsgombócok (én boltit használtam)

Elkészítés:

1.2 dl vízben puhára pároljuk a hagymákat és a zellert ételízesítővel ízesítjük.
2. Botmixerrel pépesítjük.
3. Felöntjük a paradicsompürével és vízzel (kb. 1 liter)
4. Beletesszük a répát, felforraljuk, ízesítjük: bazsalikommal, őrölt borssal, ételízesítővel.
5. Mikor már puhul a répa beletesszük a húsgolyókat, főzzük kb 5 percig.
6. Majd beletesszük a tésztát is és utasítás szerinti ideig főzzük.
7. Az utolsó 3 percre beletesszük a cukkinikockákat is.

Reszelt parmezánnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin