2011. augusztus 3., szerda

Egyszerű gombakrémleves


Hozzávalók:

300g vegyes gomba (én fehér és barna csiperkét és laskagombát használtam)
1 darabka vaj (a 10 dkg-os-ból levágunk egy szeletet)
1 fej vöröshagyma felaprítva
fehér bors, só
1 dl tejszín

Elkészítés:

1. A felaprított hagymát megpároljuk a megolvasztott vajon, közben a gombákat megmossuk és felkockázzuk.
2. Mikor a hagyma puha, hozzáadjuk a gombát, annyit kihagyunk, amennyit feltétnek használni akarunk. Együtt pirítjuk pár percig.
3. Felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi a gombát. Sózzuk, borsozzuk, majd puhára főzzük.
4. Mikor megpuhult a gomba, botmixerrel simára turmixoljuk, közben fokozatosan hozzáadjuk a tejszínt is.
5. Visszatesszük a tűzre és újraforraljuk. Ha túl sűrű, vízzel hígítjuk, szükség szerint sózzuk, borsozzuk.
6. A félretett gombát nem tapadós serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk.
A levest a pirított gombával és aprított petrezselyemmel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin