2011. július 31., vasárnap

Zöldbabos kolbászleves


Hozzávalók:

30 dkg füstölt kolbász karikára vágva
25dkg zöldborsó
25 dkg sárgahüvelyű zöldbab
1 közepes hagyma finomra aprítva
2 gerezd fokhagyma zúzva
1 ek olaj
1/2 mk őrölt kömény
1 babérlevél
1 ek pirospaprika
csípős paprika krém (opcionális)

Sűrítésre: 1-2 ek zabkorpa vagy rántás 1ek liszttel és 2 ek olajjal.
Habaráshoz: 1dl tejföl, 1 dl főzőtejszín, 1 tk liszt, 1kk mustár

Elkészítés:

1. A hagymát az olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a kolbász szeleteket és tovább pirítjuk 1-2 percig.
2. Rátesszük a pirospaprikát, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a zöldbabot és borsót.
3. Felöntjük 1-1,5 liter vízzel, felforraljuk, beletesszük a sót és a fűszereket, fokhagymát és kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
4. Ha zabkorpát használunk, akkor azt a főzés elején tegyük bele. Ha habarást, akkor a tejfölt, tejszínt összekeverjük a liszttel, mustárral és ezt keverés közben lassan belecsorgatjuk a levesbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin