2011. augusztus 7., vasárnap

Daragaluska kétféle módon

I.
7 csapott ek búzadara
fél dl olaj
1 tojás
1 tk ételízesítő

Elkészítés:

Keverjük össze a hozzávalókat egy tálkában, majd gyöngyözve forró ételízesítős vízbe szaggatjuk a galuskákat egy teáskanállal, kb 10 percig főzzük.


II.

És olaj nélkül:
8 dkg búzadara
1 tojás
1 tk ételízesítő
1 késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:

A tojást szétválasztjuk, a fehérjét nagyon kemény habbá verjük. Ezután beleforgatjuk óvatosan a sárgáját. A búzadarát keverjük össze a szódabikarbónával, ételízesítővel és ezt a keveréket fokozatosan, kanalanként forgassuk hozzá a fehérjéhez. Ezután várjunk 5-10 percet, míg megdagadnak a daraszemek. Közben felforraljuk a vizet, ételízesítőt teszünk bele és két evőkanál segítségével beletesszük a galuskákat a vízbe. 7-8 percig főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin