2011. augusztus 13., szombat

Bácskai csirkehúsos-gombás lencseleves


Hozzávalók:

30 dkg csirkemell felkockázva
20 dkg csiperke gomba nagyobb darabokra aprítva
leveszöldség: 2 sárgarépa, 1 fehérrépa felkarikázva, egy darab zeller, karalábé, 1 kis fej hagyma, paradicsom, paprika, szemes bors, 2 fokhagymagerezd
1 hagyma
1 doboz lencsekonzerv (vagy beáztatunk éjszakára 20dkg lencsét és megfőzzük)
5 dkg rizs
leveskocka, só, bors
2 ek olaj

Elkészítés:

1. A felkockázott húst 1 ek olajon, fedő alatt elkezdjük pirítani a fazékban a két egészben hagyott fokhagyma gerezddel. Időnként átforgatjuk fakanállal. Közben felaprítjuk a leveszöldségeket, a gombát és a hagymát.
2. A hagymát puhára pároljuk egy másik edényben 1 ek olajon. Rátesszük a felaprított gombát, megsózzuk és borsozzuk, majd kezdetben fedő alatt puhára pároljuk kb. 10 perc alatt. Mikor kész, keverjük össze a konzerv lencsével, amiről leöntöttük a levét előzőleg.
3. Mikor a hús alól elpárolgott a nedvesség, hozzáadjuk a leveszöldségeket, feleresztjük vízzel és felforraljuk. Mikor forr beletesszük a leveskockát, ízesítjük. Lassú tűzön puhára főzzük a zöldségeket (kb. 20-30 perc alatt).
4. Mikor a leves már majdnem kész, tegyük egy edénybe a rizst, merjünk rá a levesből, hogy jól ellepje és tegyük fel főni. Főzzük a rizs fajtája szerinti ideig (10-30 perc). Ha szükséges öntsünk még alá levest.
5. Mikor puha a rizs, öntsük bele az egészet a fazékba. Szintén öntsük a leveshez a gombás-lencsés keveréket, majd forraljuk össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin