2011. augusztus 5., péntek

Olasz húsgombóc leves


Hozzávalók:

A húsgolyókhoz:
25 dkg darált hús
1/2 csésze reszelt sajt
3 ek aprított petrezselyemzöld
1 tojás
2 gerezd fokhagyma összezúzva
1/2 tk só
1/2 tk bors
1/4 tk oregánó
2 tk citromlé

Leves:

3 ek olívaolaj
2,5-3 liter marhahúsleves (kockából)
4 ek paradicsompüré
1 nagy fej vöröshagyma finomra aprítva
2 sárgarépa apróra vágva
2 szál szárzeller felkarikázva vagy 1 darab zeller apróra vágva
1 nagyobb krumpli kisebb kockákra vágva hámozás nélkül
1 kisebb darab fehérkáposzta
4 ek aprított petrezselyemzöld
2 babérlevél
1 tk egész feketebors

1. A húsgolyókhoz keverjük össze az összes hozzávalót, majd formázzunk belőle nedves kézzel kicsike golyókat és hűtsük le.
2. A babérlevelet, borsot tegyük teatojásba.
3. Egy zománcos vastagaljú fazékban melegítsük fel az olajat, majd pirítsuk barnára a húsgolyókat. (nekem a sima fém edény aljára nagyon ragadt a hús, ezért teflonserpenyőben sütöttem meg őket)
4. Szedjük ki a húsgolyókat, majd öntsük bele a vizet vagy levest a fazékba. Tegyük bele a paradicsompürét, teatojást, (leveskockát). Forraljuk fel.
5. Mikor felforrt adjuk hozzá a hagymát, répát és zellert. Főzzük kb. 15 percig.
6. Tegyük bele a húsgolyókat és a káposztát, majd főzzük további 8-10 percig.
Reszelt parmezánnal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin