2011. július 29., péntek

Laktató zöldséges húsleves


Hozzávalók:

200g csirkemell vagy pulykamell, vagy sertéskaraj
2 evőkanál olaj
2 húsleveskocka
2 fej vöröshagyma felaprítva
2 sárgarépa szeletekre vágva
2 közepes burgonya kisebb kockákra vágva
1 póréhagyma felkarikázva
2 db zellerszár felszeletelve (opcionális)
só, bors, petrezselyem

Elkészítés:

1. A húst 1 cm-es kockákra vágjuk, a leveses fazékban felforrósítunk 1 ek olajat, majd barnára pirítjuk benne a húst. Pirítás közben időnként megkeverjük.
2. Hozzáöntünk kb. 1 liter meleg vizet és beletesszük a leveskockát. Felforraljuk és kis lángon főzzük.
3. A megtisztított és felaprított zöldségeket kevés olajon barnára pirítjuk. Először a hagymákat, majd a krumplit, répát és zellert együtt. A zöldségeket a leveshez adjuk.
4. Sóval, borssal ízesítjük, majd puhára főzzük. A főzés végén megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel (ha szárítottat használunk, azt hamarabb tegyük bele!)
Friss barna kenyér vagy ropogós kenyér, extrudált kenyér illik hozzá, akár vajjal megkenve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin