2011. július 12., kedd

Sajtgaluska

Hozzávalók (4 személyre):

  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • 12 dkg reszelt parmezán
  • 4 dkg vaj
  • reszelt szerecsendió

Elkészítés:

1. A reszelt parmezánt és a zsemlemorzsát egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a villával felvert tojást. Ízesítjük sóval, szerecsendióval és esetleg reszelt citromhéjjal.
2. A vajat megolvasztjuk és a masszához keverjük. Ezután kb. fél órát pihentetjük.
Ha túl kemény lenne, akkor kevés levessel vagy vízzel hígítjuk, ha túl híg, akkor kevés zsemlemorzsával sűrítjük.
3. Vizet forralunk (ételízesítővel, leveskockával), és a tésztát galuskaszaggatóval beleszaggatjuk. Addig főzzük, míg feljön a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin