2009. augusztus 3., hétfő

15 perces zöld nyári leves


Hozzávalók:

  • 2 ek olívaolaj vagy diónyi vaj
  • egy csokor zöldhagyma felaprítva
  • 3 cukkini felaprítva
  • 200 g fagyasztott vagy friss zöldborsó
  • 900 ml zöldség alaplé
  • 80 g friss spenótlevél
  • maréknyi mentalevél
  • só, bors
  • 2 púpozott ek zsírosabb joghurt + a tálaláshoz
Elkészítés:

1. Forrósítsuk fel a zsiradékot, tegyük rá a hagymát és a cukkinit, keverjük át, majd fedjük le és pároljuk 3 percig.

2. Ezután adjuk hozzá a borsót és a forró alaplevet, forraljuk fel, fedjük le és pároljuk 4 percig.

3. Tegyük bele a spenótleveleket, főzzük tovább rövid ideig, míg megfonnyadnak, majd vegyük le a tűzről az edényt és várjunk kicsit, míg valamennyire kihűl.

4. Adjuk hozzá a joghurtot, mentalevelet, borsot és sót, ha szükséges, majd turmixoljuk össze.

5. Tálaljuk melegen vagy hidegen extra joghurttal a tetején.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin