2016. március 12., szombat

Gazdag csirkeleves tésztával, zöldségekkel


  • 2 egész csirkecomb, vagy 4 fél darab
  • 3 közepes sárgarépa, vágjuk 3-4 centis darabokra
  • 15 dkg zeller közepes kockákra vágva
  • 1 közepes póréhagyma, a fehér és világoszöld részek, felkarikázva
  • 2 gerezd fokhagyma, összetörve
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk zsálya
  • 1/2 tk rozmaring
  • 1 babérlevél
  • 1 1/2 tk só
  • 1 tk frissen őrölt fekete bors
  • 2,5 liter víz (+ leveskocka vagy ételízesítő)
  • 2 bögrényi tojásos tészta (széles metélt, fodros metélt stb...)
  • 3 ek apróra vágott friss petrezselyem
  • 1 evőkanál friss citromlé
Elkészítés:

1.  Egy nagy edényben rendezzük el a húst, a zöldségeket, szórjuk rá a fűszereket, majd öntsük rá a vizet.
2. Forraljuk fel, majd kis lángon, gyöngyözve, fedő alatt főzzük 1,5 órán keresztül, míg a hús elválik a csontról.
3. Vegyük ki a csirkecombokat a levesből, csontozzuk ki, majd tegyük vissza a darabokra szedett húst a levesbe.
4. Tegyük bele a tésztát is, valamint a petrezselyemzöldet. Főzzük puhára a tésztát. Ellenőrizzük, hogy elég sós-e a leves.
5.  Végül keverjük a levesbe a citromlevet is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin