2013. szeptember 30., hétfő

Káposztás bableves füstölt hússal és kolbásszal


Hozzávalók:
30dkg szárazbab
3 babérlevél
25 dkg füstölt csülök
15 dkg füstölt kolbász
25 dkg vegyes zöldség

1 ek. ételízesítő
őrölt fekete bors
3 gerezd fokhagyma
1 ek. olaj
3 ek. liszt
piros paprika

párolt káposztához:
2 ek. olaj
pár szem köménymag
1 ek. kristálycukor
½ fej reszelt fejes káposzta

A már előző napon beáztatott babot feltesszük 3 levél babérlevéllel főzni egy 2-literes edénybe. Amikor lassan puhulni kezd hozzáadjuk a füstölt csülköt, valamint karikára vágott füstölt kolbászt, kockára vágott vegyes zöldsége. Ízesítjük egy csipet sóval és egy csapott evőkanál delikáttal, őrölt fekete borssal. Hozzáadunk 3 gerezd fokhagymát és majdnem készre főzzük. Rántás készítünk: 1 evőkanál olajon hevítünk 3 evőkanál lisztet, és a végén egy kevés piros paprikát adunk hozzá. Elkészítjük a párol káposztát: kevés olajon pirítunk pár szem köménymagot, kristálycukorral karamelizáljuk, és az előre lesózott fél fej reszelt fejes káposztát belerakva megpároljuk. Amikor a levesünk majdnem kész hozzáadjuk a rántást, a párolt káposztát és az egészet jól összeforraljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin