2008. október 24., péntek

Csípős mexikói krumplileves


A YouTube-on találtam ezt a receptet. Nagyon egyszerű kis csípős krumplileves. Nem tudom, hogy pontosan mitől mexikói, de eredeti készítője szerint az. Nekem, aki élek-halok mindenféle levesért, nagyon bejön. Igazán semmi rossz nincs benne. Ha leveshiányod van és nincs otthon az alap-élelmiszereken kívül semmi, ezt elkészítheted. Na jó a jalapeno paprika nem tartozik ezek közé, de azon kívül nem kell hozzá csak 2 krumpli, hagyma, fokhagyma, paradicsom, kis sajt.


Hozzávalók:

1 1/2 ek olívaolaj
2 krumpli felkockázva (apróra)
1/2 vöröshagyma aprítva
1 jalapeno paprika (nagyon csípős, sokkal csípősebb, mint a chili-paprika, de helyettesíthetjük mással)
3 gerezd fokhagyma aprítva
2 paradicsom hámozva és kockázva
2 nagy csésze víz

egy darab münster sajt

Elkészítés:

1. Egy lábas aljába tesszük az olajat, rárakjuk a krumplit, majd a hagymát és kb 10 percig kevergetve pirítjuk.

2. Közben felaprítjuk (finomra) a jalapeno paprikát (benne hagyhatjuk a magokat) és mehet a lábasba. Utána jön a fokhagyma, egy keverés és a paradicsom. Pirítsuk együtt ezeket kb 1 percig, majd jöhet a víz és a só.

3. Kb 40-45 percig főzzük kis lángon. Mikor megpuhult a krumpli és kész a leves, kockákra vágjuk a sajtot és közvetlenül tálalás előtt beledobjuk a levesbe. Kész!





Az eredeti recept a YouTube-on:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin